G-QMH0Q6JMPP
top of page

Godot Katalizátor díj 2022 - 2022 ápr 10-ig. Finalisták kiállítása - HETEROTÓPIA – minőségi tér


Home, sweet home
Szigethy AnnaFinalisták:

Gőbölyös Luca

Kerekes Gábor

Kocsi Olga&Szabó Eszter Ágnes

Nagy Barbara

Szabó Klára Petra

Szigethy Anna


A Godot Kortárs Művészeti Intézet azzal a céllal hozta létre kortárs képzőművészeket támogató díját, hogy a 35. életévüket betöltött, hazai kortárs képzőművészek felívelő karrierútját segítse.

A művészeti szcénában hiánypótló Godot Katalizátor díj a művészek alkotói folyamatát a kiállítási lehetőség mellett, jelentős összegű (1 millió forint) honoráriummal is támogatja.


OVER PARTY
Kerekes Gábor


A díj különlegessége, többek között abban is rejlik, hogy a díjazási folyamatba aktívan bevont közönséget véleményformáló szerepkörrel ruházza fel. A passzív néző cselekvő befogadóvá válik és befolyásolhatja, hogy mely finalista művész kapja az 500.000.- forintos közönség díjat.


A 2022-es Godot Katalizátor díj finalistáinak csoportos kiállítása a HETEROTOPIA – minőségi tér címet kapta.


Insomnia
2017 / installáció, akvarell animáció, loop
Szabó Klára Petra


Heterotópia – minőségi tér


A Godot Katalizátor díj finalistáinak kiállítása a Foucault-i értelemben vett HETEROTÓPIA, azaz minőségi tér elnevezést kapta. A finalisták által beadott művészeti projekteket érzékletes pontossággal egybefogó jelző rávilágít arra, hogy a tág és közvetlen környezetünk, életterünk mennyire differenciált és az emberi viszonyulások által meghatározott.

A fokozott érzékenységgel és nyitottsággal rendelkező művészek a társadalom egészére ható globális, „külső” eseményekre már azok megtörténte előtt rezonáltak, így a beválogatott művek nagy része, melyek főként térszociológiai vagy önreflektív témákkal foglalkoznak, húsbavágó aktualitással bírnak. A változatos intermediális és konceptuális projektek között több elbeszélő jellegű megközelítés található, melyet a kiállítás rendezése során is igyekeztünk követni. Az egyik mű átvezet a másikba, miközben az egy térbe került alkotások diskurzusba lépnek egymással és a befogadóval egyaránt.


Metszett formák
Nagy Barbara

Kurátor: German Kinga, Laczkovich Borbála


Kiállítások:

Finalisták: HETEROTÓPIA – minőségi tér: 2022. március 24 – április 10. // Megnyitó: 2022. március 24. 19:00 - jegyek: https://www.gica.hu/tickets

Megnyitó: március 24 este 7 óra

Megnyitja: Pátkai Rozina
Fődíjas kiállítás: FAJGERNÉ DUDÁS ANDREA - Háziasszony katalizátora: 2022. május 5. – augusztus 7.


Kiállításaink és megnyitóink belépőjeggyel tátogathatók.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page