G-QMH0Q6JMPP
top of page

Kik vagyunk?

Üdvözlünk a Godot Kortárs Művészeti Intézet weboldalán!

Utunk 1999-ben kezdődött a Godot Galéria létrehozásával, egy olyan koncepcióval, mely elkötelezetten támogatta és bemutatta a kortárs képzőművészet sokszínűségét. A galéria gyorsan népszerű találkozási ponttá vált a művészeti közösség számára, és innen nőtt ki az az ambíció és vágy, hogy egy művészeti intézetet hozzunk létre. A Godot Intézet és a Godot Labor amely 2019-ben nyitotta meg kapuit, egy múzeumi térrel és 1100 négyzetméter területtel bővítette lehetőségeinket, lehetővé téve számunkra, hogy szélesebb körű és mélyrehatóbb művészeti élményeket kínáljunk a közönségnek. Így három izgalmas és egyedülálló kiállítóteret üzemeltetünk: a Godot Galériát, a Godot Intézetet és a Godot Labor Galériát.

Zoltán Sáfár And Borbála Laczkovich image

Sáfár Zoltán és Laczkovich Borbála

Sáfár Zoltán, a Godot Galéria és Intézet alapítója, és felesége, Laczkovich Borbála, aki az Intézet társalapítója, főkurátora, egy házaspár, akit a művészet és a kultúra szeretete köt össze. Mindketten elkötelezetten hisznek abban, hogy a művészetnek közösségépítő és társadalmat formáló szerepe van. Családjaikkal, barátaikkal együtt teremtenek olyan teret, ahol a művészet szabadon szárnyalhat.

Meet The Team

Képernyőkép 2023-10-10 013842.png

Kaucsek Bálint: A pénzügyi pillér

Founder & CEO
Kaucsek Bálint, a Godot Galéria és a Godot Intézet társalapítója és pénzügyi vezetője, akit szenvedély és szakértelem jellemez. Bálint minden nap azzal a céllal dolgozik, hogy a művészeteknek biztos és stabil anyagi hátteret biztosítson, lehetővé téve a kreativitás szabad áramlását és az intézet folyamatos fejlődését.

Képernyőkép 2023-10-10 015932_edited.jpg

Cserhalmi Luca: A fiatal művészek támogatója

Cserhalmi Luca, a Godot Labor Galéria vezetője, esztéta és művészeti író, aki mélyen hisz a fiatal és feltörekvő művészekben. Luca célja, hogy a Godot Labor olyan tér legyen, amely lehetőséget és platformot biztosít a következő generációs művészek számára, hogy bemutatkozhassanak és fejlődhessenek.

Kozák-Gábor-Godot-Galéria-10-e1591446654960-1024x575-1.webp

Kozák Gábor: A gyűjtő és galériavezető

 

Kozák Gábor, aki 2000 óta vezeti a Godot Galériát, nem csupán annak irányítója, hanem egyben egy elismert és szenvedélyes műgyűjtő is. A galéria vezetésével eltöltött több mint két évtized alatt, Kozák Gábor a galériát egy izgalmas, dinamikus művészeti térként alakította, amely következetesen támogatja és bemutatja a kortárs képzőművészetet. A Godot az ő irányítása alatt vált a művészeti újítás és párbeszéd helyszínévé, ahol a látogatók mélyebben elmerülhetnek az alkotások világában. Kozák Gábor magángyűjteménye, amely magában foglalja a kortárs művészeti szcéna kimagasló darabjait, lenyűgöző tanúbizonysága az ő elkötelezettségének és éleslátásának a képzőművészet terén.

20230131_103405.webp

Lukács Gergő: A színfalak művésze

Az Intézet vezető helyetteseként gondosan ügyel arra, hogy az intézet mindennapjai zökkenőmentesen és a művészeti irányvonalnak megfelelően teljenek. Ő az az alapvető erő, aki biztosítja az intézet folyamatos és kiegyensúlyozott működését

A Godot Intézet tevékenységének összefoglalója.

A Godot Galéria sikeres fennállásának 20. évfordulója alkalmából, tevékenységi körét kitágítva a magyar képzőművészeti élet újabb színfoltjaként hozta létre a Godot Kortárs Művészeti Intézetet (Godot Instutute of Contemporary Art - GICA) 2019-ben. Az Óbuda szívében, a Goldberger gyár történelmi helyszínén létesített, magán kezdeményezésre épülő kortárs képzőművészeti központ új kiállítási teret biztosít a művészek, kurátorok és az érdeklődő nagyközönség számára egyaránt.

A Godot Kortárs Művészeti Intézet  1100 négyzetméteres összterületével, 700 négyzetméteres csarnok terével és a közvetlenül hozzá tartozó 4 szintes épület egységével egyedülálló független képzőművészeti intézményként működik ma Magyarországon, ahol projekt room-ok  szélesítik a lehetőségek palettáját.

Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk a művészet szabad áramlásának, teret adva fiatal művészek és kurátorok önálló alkotói szabadságának kibontakoztatására és egy komplex, fenntartható művészettámogatási modellt hozzunk létre.

Céljaink megvalósításának előfutáraként kezdtük el 2016-ban a Godot Young Generation kiállítás és vásárunkat, az évente egyszer megrendezésre kerülő, új nevén Godot Art Expo-t, ami már 2018-ban megkapta állandó helyszínként a Godot Kortárs Művészeti Intézet kiállító terét a Fényes Adolf utcában és az Art Market Budapest vásárral párhuzamosan, októberben rendezünk meg.

Továbbá elindítottuk a Godot Mezőszemere művésztelepet, ahol minden nyáron 10 fiatal képzőművész kap lehetőséget a szabad alkotásra, valamint arra, hogy megismerkedjenek azokkal a közismert magyar képzőművészekkel, akik Mezőszemere művészfalujában alkotnak és akiknek köre folyamatosan bővül. 

Edukációs programunk másik eleme a közreműködésünkkel 2014 óta működő Godot Gyerek Festőtábor, melyet a jövőben is szándékunkban áll támogatni és bővíteni.

2019-ben kiírtuk első nemzetközi kiállítói pályázatunkat kurátorok, művészek és művészeti csoportosulások számára. A beérkező magyar és nemzetközi pályázati anyagokból válogatva tevékenységi körünk fő részeként hozzuk létre 2-3 hónapos időszaki kiállításainkat, amely minden érdeklődő számára nyitott és látogatható. A kiállítások idejére tárlatvezetői és múzeum pedagógiai programokat szervezünk különböző korosztályok számára. Pályázatainkat novemberben és márciusban jelentetjük meg.


2020-ban újabb galériát nyitottunk fiatalokból álló művészcsoporttal Godot Labor néven és elindítottuk online galériánkat a byGodot.hu oldalon, folyamatos bővülés mellett 150 művész 2000 műalkotása vásárolható meg.

A Godot Kortárs Művészeti Intézet 2021-re egy komplex, fenntartható művészettámogató ökoszisztémát hozott létre, amely segíti a művészeket, hogy a művészetüknek és a művészetükből éljenek, megismerjék és elismerjék őket

Főkurátor, művészeti vezető:

Laczkovich Borbála  (művészettörténész, régész)
Godot Nonprofit Kft.

Kiállítóhelyeink

Intézetünk nyitásáról megjelent tudósítások
Intézetünk virtuálisan bejárható csarnoka
Megnyitó - Opening / 2019. oktober 1.
bottom of page