top of page

Ha csak egy kiállítást nézel meg idén, ez legyen az - Godot Intézet

Ami igazából két kiállítás 1100 négyzetméteren - azevkiallitasa.hu


A Godot Intézetben bemutatott "Kérem, sóhajtson, Széchenyi Úr!" és "it’s fine – a tehetetlen kiállítás" kiállítások, egyetlen jeggyel látogathatók, igazi kuriózumot kínálnak a művészet és kortárs képzőművészeti gondolkodás szerelmeseinek.



Az 1100 négyzetméteres térben megvalósuló, izgalmas és mozgalmas kiállítások mintha csak Nyugat-Európába repítenék a látogatót, tömény izgalommal, vetítésekkel, lélegző falakkal és egy gumiszobával hintával kiegészülve.





Koronczi Endre "Kérem, sóhajtson, Széchenyi Úr!" című kiállítása a kozmikus légáramlatok és az emberi környezettel való összekapcsolódás magasztalását tűzte ki célul. A központi installáció, mely a Magyar Tudományos Akadémia szellőztető rendszeréből épült, a szél és a lélegzet metaforájaként szolgál, sóhajokat és forgószeleket hozva létre, ezzel is felkeltve a látogatók fantáziáját.



Az "it’s fine – a tehetetlen kiállítás" egy teljesen eltérő hangvételű tárlat, mely az "it’s fine" művészcsoport anti-szuperhős mozgalmát mutatja be. A társadalmi kritika és irónia eszközével feszegetik a mai világ kérdéseit, a kilátástalanság, depresszió, és az ignorálás képességének vágyát középpontba helyezve. A négyemeletes teret kitöltő kiállítás célja a kritikus hang felerősítése és a művészeti szcéna felrázása.


E két kiállítás együttes látogatása nem csupán művészeti élményt nyújt, hanem mélyreható utazást a művészet, a társadalom és az emberi lélek rejtelmeibe. Koronczi és az "it’s fine" művészcsoport munkái különböző megközelítéseikkel, mégis egymást kiegészítve nyújtanak betekintést a modern művészet sokszínűségébe. Ez a két tárlat így valóban méltán viselheti az év kiállításai címet, kínálva egy egyedülálló és gazdag élményt minden látogatónak.



A kiállítások ismertetői:


Godot Intézet

Cím: 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.


Nyitvatartás

kedd-pétek 14:00–19:00

szombat-vasárnap 11:00-19:00

További információk. godot.hu


bottom of page