G-QMH0Q6JMPP
top of page
Keresés

Ha csak egy kiállítást nézel meg idén, ez legyen az - Godot Intézet

Ami igazából két kiállítás 1100 négyzetméteren - azevkiallitasa.hu


A Godot Intézetben bemutatott "Kérem, sóhajtson, Széchenyi Úr!" és "it’s fine – a tehetetlen kiállítás" kiállítások, egyetlen jeggyel látogathatók, igazi kuriózumot kínálnak a művészet és kortárs képzőművészeti gondolkodás szerelmeseinek.Az 1100 négyzetméteres térben megvalósuló, izgalmas és mozgalmas kiállítások mintha csak Nyugat-Európába repítenék a látogatót, tömény izgalommal, vetítésekkel, lélegző falakkal és egy gumiszobával hintával kiegészülve.

Koronczi Endre "Kérem, sóhajtson, Széchenyi Úr!" című kiállítása a kozmikus légáramlatok és az emberi környezettel való összekapcsolódás magasztalását tűzte ki célul. A központi installáció, mely a Magyar Tudományos Akadémia szellőztető rendszeréből épült, a szél és a lélegzet metaforájaként szolgál, sóhajokat és forgószeleket hozva létre, ezzel is felkeltve a látogatók fantáziáját.Az "it’s fine – a tehetetlen kiállítás" egy teljesen eltérő hangvételű tárlat, mely az "it’s fine" művészcsoport anti-szuperhős mozgalmát mutatja be. A társadalmi kritika és irónia eszközével feszegetik a mai világ kérdéseit, a kilátástalanság, depresszió, és az ignorálás képességének vágyát középpontba helyezve. A négyemeletes teret kitöltő kiállítás célja a kritikus hang felerősítése és a művészeti szcéna felrázása.


E két kiállítás együttes látogatása nem csupán művészeti élményt nyújt, hanem mélyreható utazást a művészet, a társadalom és az emberi lélek rejtelmeibe. Koronczi és az "it’s fine" művészcsoport munkái különböző megközelítéseikkel, mégis egymást kiegészítve nyújtanak betekintést a modern művészet sokszínűségébe. Ez a két tárlat így valóban méltán viselheti az év kiállításai címet, kínálva egy egyedülálló és gazdag élményt minden látogatónak.A kiállítások ismertetői:


Godot Intézet

Cím: 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.
Comments


bottom of page