G-QMH0Q6JMPP
top of page

it's fine_a tehetetlen kiállítás - június 23-ig


it’s fine ─ a tehetetlen kiállítás

Godot Labor

2024. 03. 01. ─ 06. 23.


Megnyitó

2024. 02. 29. 19 órakor az it’s fine művészcsoport élő performanszával

A megnyitó napján becskasszás belépő érvényes.


A 2022-ben alakult it’s fine művészcsoport egy anti-szuperhős mozgalomként határozza meg önmagát. Tagadják a világ pozitív alakulását, viszont a szorongás helyett a szembenézést választják. Társadalomkritikájukat mélyről jövő iróniával fogalmazzák meg, amelyből árad az őszinte keserűség, a világunkat behálózó depresszió, a kilátástalanság és az áldásos ignorálás képességének vágya.

Az it’s fine művészcsoport tagjai 2023-ban elsőként a Bunker Galéria földalatti, leharcolt tereiben mutatták be művészeti statementjüket, melyben a mozgalom nézeteit 10 pontos manifesztumuk alapján foglalták össze.

A Godot Labor négyemeletes terét megújuló agóniával, kilátástalanságuk közönyös beismerésével készülnek leamortizálni. Az optimistább hangvételre vágyó közönség kérését megtagadva haladnak tovább a kikövezett úton, hiszen a világ azóta sem lett vidámabb, az abszurditás pedig a tetőfokára hágott.

Az it’s fine 2 a tehetetlenséghez írott óda, a hatástalanság himnusza, a vergődés netovábbja, amelyhez közönséget keresnek. A tárlat célja a kritikus hang felerősítése és a hazai művészeti szcéna fürdővizének felpaskolása, valamint az állandó motiváltság elvárásában kifáradt tömegek egyesítése a radikális, fáradtságtól megittasult kiábrándultságban.


it’s fine művészcsoport tagjai: Balogh Gallusz, Barcza Réka, Gáspár Annamária, Gulyás Andrea Katalin, KristofLab, w.Horváth Tibor

Kurátor: Cserhalmi Luca
Jegyek elérhetőek online és a helyszínen: https://www.godot.hu/tickets


A belépőjegy a helyszínen Koronczi Endre: Kérem, sóhajtson Széchenyi Úr! című kiállításának látogatására is érvényes.

コメント


bottom of page