top of page

Tereskova - Ilyen még nem volt Magyarországon!



A művészeti aktivitásával a közéletet is felbolygató művésznő Nagy Kriszta x-T Tereskova, jelenséggé vált. Életének egy korszakát záró kiállítás és aukció egy új élet kezdetét is jelenti.

A művész, aki vágyva vágyik arra, hogy még életében elérje a sztároknak járó csillogást és anyagi biztonságot teremthessen születendő gyermekének, magyar sztárművészként lép színre legújabb alkotásaival. A művész ön-marketing gépezete felrobbantja a magyar műtárgy piac működési mechanizmusát.



Az aukció, amit a Godot Kortárs Művészeti Intézet rendez, a konvenciókat felrúgva csupán egyetlen művész „A kortárs képzőművész”, legfrissebb alkotásaiból áll össze. A Magyarországon példanélküli akcióhoz hasonlót korábban csak a Sotheby’s, a világ legnagyobb aukciós háza csinált Damien Hirsttel, az Egyesült Királyság ma élő leggazdagabb művészével. A nemzetközi aukciókon rekord árakat döntögető Damien Hirst inspirálta Nagy Kriszta x-T Damien collection vissza nem térő alkalom a hazai közönség számára, hogy kikiáltási áron, akár a piaci ár töredékéért vásárolhassanak műveket és NFT művet a magyar kortárs fenenőstényétől.


A képeken önmaga reprodukcióit Hirst édes pointillizmusának újra gondolásával írja felül, egy jövendőbeli gyermek ismeretlenségének színes magzat buborékjaival.


Az aukciót vezeti: Pásztor Anna / Anna & the Barbies

Kurátor: Laczkovich Borbála


A műalkotások díjmentesen megtekinthetők 2021 szeptember 20-28-ig. 14-19 óra között

Aukció: 2021 szeptember 28. 19:00

Aukciós belépőjegy katalógussal: 2500 .-Ft. jegyek: https://bygodot.hu/jegyvasarlas

1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.




bottom of page