top of page

Rabóczky Judit Rita : VASÉNEK 21.05.07. - 09-05.

Fényes Adolf utca 21.




Rabóczky Judit Rita, a magyar kortárs szobrászat kiemelkedő művész egyéniségének összegző tárlatát mutatja be a Godot Kortárs Művészeti Intézet. A VASÉNEK című kiállítás a művész elmúlt másfél évtizedes pályafutásának mérföldköve, mely tárlat a női identitás és feminin őserő felszínre törésének színhelye.


A Magyar Nemzeti Galériában, a Műcsarnokban, a MODEM-ben és a Ferenczy Múzeumi Centrumban már bemutatott egy-egy szobrát, szoborcsoportját most először láthatjuk együtt, kiegészülve legújabb még be nem mutatott alkotásaival. A befogadó számára döbbenetes élményt jelentő vasból, színes kábelekből megdolgozott ember alakok, húsbavágóan őszintén tárják fel a test természetes mivoltát. A tükrök és a fények játéka pedig egy olyan mese világba kalauzolják a látogatót, amely nyers varázslatosságával és meghökkentő groteszkségével egyszerre éteri és pokoli. A szobrainak belsejéből áradó fény, habár olykor a legprofánabb formákat ölti ‒ akár a világító vulvára, akár a hányás módján előbuggyanó mozaik-tükörfolyamra gondolunk ‒, mindig az anyag börtönébe zárt, transzcendentális tisztaságról szól, amely utat tör magának a felszínre.


Rabóczky szobrainak dinamikája és a belőlük áradó erő magával ragadja és egy egészen új univerzumba vezeti a látogatót.


Kurátor: Cserhalmi Luca


Online megnyitó Május 6. 21:00 A megnyitó esemény egy online köszöntő Laczkovich Borbálával.


Látogatható: május 7-től szeptember 05-ig, kedd-vasárnap 14:00-19:00 között


Belépőjegy Teljes árú: 2500.- Ft (egyidejűleg 3 kiállítás látható 1100 négyzetméteren.) Diák, nyugdíjas, óbudai lakos: 1500,- Ft (csak a helyszínen.

Godot Kortárs Művészeti Intézet - Godot Institute of Contemporary Art Budapest, Fényes Adolf u. 21, 1036




Artus Kortárs Művészeti Stúdió támogatásával


Előzetes Rabóczky Judit Rita portréfilmjéből! A teljes film a VASÉNEK című kiállításunk kapcsán kerül bemutatásra, ahol a most hallható Barabási Albert-László fizikus, hálózatkutató és Nagy Kriszta x-T énekes, képzőművész mellett Parti-Nagy Lajos költő és Gaál József képzőművész is megszólalnak majd!

Rendező: Schnabel Annabella Operatőr: Füzesi Tamás Fény- és hangtechnika: Endrédi Richard Zene: Korbeli Ferenc Sándor









Fotók: Csanádi Gábor

modern art budapest, art museum, art galleries godot

bottom of page