top of page

Pályázati Felhívás - Godot Art Expo ’24

A GODOT Kortárs Művészeti Intézet pályázati felhívása!




Pályázati Felhívás

Godot Art Expo ’24


A Godot Kortárs Művészeti Intézet nyílt pályázatot hirdet egyéni alkotók számára a Godot Art Expo ’24 rendezvényen való szereplésre.

A kiállítás során kiosztott fődíj nyertese Magyarország egyik leginnovatívabb művészeti intézményében rendezhet önálló kiállítást, részt vehet a Godot mentor programjában, és lehetőséget kap, hogy csatlakozzon a Godot Kortárs Művészeti Intézet művészköréhez.



Részletes pályázati kiírás

A Godot Art Expo 2016 óta a leglátogatottabb fiatal művészeket támogató képzőművészeti vásár, amelyet a művészeti szakma is érdeklődéssel figyel.

A rangos esemény célja, hogy új perspektívát kínáljon az YZ generáció művészei számára, elősegítve pályájuk felívelését és bemutassa munkásságukat a műgyűjtők számára. A Godot Kortárs Művészeti Intézet hosszútávú mentorprogramjának keretei között több díjat is kioszt az Art Expo résztvevői között.


A pályázat kiírója: Godot Nonprofit Kft.


A pályázatok beküldési határideje: 2024. július 14. 12:00

A pályázók köre: 40 év alatti képzőművészek.


Fődíj:

A Godot Kortárs Művészeti Intézet önálló kiállítási lehetőséget biztosít kiállítóhelyeinek egyikében, továbbá a Godot Art Expo fődíjasa bekerülhet a Godot Kortárs Művészeti Intézet állandó művészei közé, és a Godot Intézet mentor programjába.

A vásáron alkotásaikkal bemutatkozó művészeknek lehetőséget adunk, hogy alkotásaik minimum 1 éven keresztül a bygodot.hu online galériában szerepelhessenek.


Beküldhető pályaművek

Képzőművészeti alkotások, mint festmények, szobrok, kisplasztikák, sokszorosított eljárással készült műalkotások, installációk, videómunkák, stb.


Kiállítás ideje: 2024. október 22 – november 3.

Helyszín: Godot Kortárs Művészeti Intézet

Cím: Budapest, 1036 Fényes Adolf utca 21.

Pályázat menete /Technikai feltételek


I. kör


A portfóliókat emailben kérjük elküldeni kizárólag levél mellékleteként:

Formátum: pdf / Word . + jpg - összesen maximum 25 Mb.

A portfólió az alábbi adatokat tartalmazza:


Személyes adatok:

  • Alkotó neve

  • Elérhetősége (e-mail cím, telefonszám)

  • Művésznév (opcionális)

  • Születési idő

  • Önéletrajz

  • A művészeti alkotásokat bemutató weboldal, instagram vagy facebook oldalak linkjei (opcionális)

  • Maximum 20 alkotás fotója, amelyeket a vásáron kiállítana

  • Alkotások adatai: Minden alkotásnál legyen feltüntetve - cím, dátum, méret, anyaghasználat, technika, műfaj (festmény, print, videó, szobor stb.)


Fontos:

Kérjük, hogy pályázatát ne tömörített fájlként, ne felhő-szolgáltatásban és ne fájlküldő honlapon keresztül juttassa el részünkre. A pályázati anyagot kizárólag e-mail csatolmányként tudjuk elfogadni, a fentebb megjelölt adatkerettel, vagy egy megnézhető oldal linkjeként.

A Gmail szabályai szerint a mellékletek összesen legfeljebb 25 MB-osak lehetnek. Ha a pályázó több mellékletet csatol, azok összesített mérete nem haladhatja meg a 25 MB-ot.


A pályázati anyagokat a godotpalyazat@gmail.com email címre várjuk.

A tárgyban tüntesse fel: Godot Art Expo 2024 (A tárgy feltüntetése nélkül pályázata elveszhet rendszerünkben, ez esetben nem tudjuk garantálni a pályamű elbírálását.)


II. kör

A beérkezett pályázatok értékelését követően a kiválasztott művészek egy online pályázati formanyomtatvány kitöltésével, valamint az Art Expon bemutatni kívánt alkotásokról készített reprók és műtárgy adatok feltöltésével vesznek részt a második fordulóban.

A második forduló eredményéről automatikus válasz e-mailben küldünk értesítést. A sikeres pályázókat az értesítő emailt követően telefonon keressük fel, hogy a Godot Art Expo ’24-en szereplő műtárgyakról egyeztessünk.


III. kör

A kiválasztott műalkotások fizikai állapotát a beszállítás napján személyesen is ellenőrizzük. Ennek fényében fenntartjuk annak lehetőségét, hogy adott műtárgyakat a II. kör során adott pozitív visszajelzés ellenére mégsem fogadunk be az Art Expora.


Kiválasztott alkotások

  • Az alkotásokat installálásra alkalmas állapotban kérjük beszállítani.

  • A műalkotásokon jelezni kell a művész nevét és/vagy signo szerepeljen rajta

  • Habkartont technikai okok miatt nem áll módunkban elfogadni. Fotók esetén dibond, vakrámás vászonra nyomott giclée, stb. elfogadható.

  • Az alkotások helyszínre szállításának időpontja: 2024. október 2. kedd, 9:00-18:00; 2024. október 5 szombat 10:00-17:00 (Az időpontok változásának jogát fenntartjuk)

  • Az alkotások helyszínre szállítása a művész felelőssége. A Godot Intézet csak speciális esetekben segít a művek helyszínre szállításában.

  • A műtárgyak tárolásának, valamint a Godot Art Expo ’24 helyszíne: 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.


Bővebb információ:

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban a godotpalyazat@gmail.com címen lehet érdeklődni.

Futtassuk be együtt a művészeted!

Jó pályázást kívánunk!

bottom of page