top of page

Pályázati felhívás! - Godot Intézet

A GODOT Kortárs Művészeti Intézet pályázati felhívása!



A Godot Kortárs Művészeti Intézet nyílt pályázatot hirdet egyéni alkotók számára a Godot Art Expo '23 rendezvényen való szereplésre. A nyertes Magyarország egyik leginnovatívabb művészeti intézményében rendezhet önálló kiállítást, részt vehet a Godot mentor programjában, és lehetőséget kap, hogy csatlakozzon a Godot Kortárs Művészeti Intézet művészköréhez.



Részletes pályázati kiírás


A Godot Art Expo 2016 óta a leglátogatottabb fiatal művészeket támogató képzőművészeti vásár, amelyet a művészeti szakma is érdeklődéssel figyel.

Azok az alkotók, akik a Godot Art Expo-n bemutatkozási lehetőséget kapnak, műveiket a legismertebb művészek mellett állíthatják ki.

A rangos esemény célja, hogy új perspektívát kínáljon az XYZ generáció művészei számára, elősegítve pályájuk felívelését. A Godot Kortárs Művészeti Intézet több díjat oszt ki az art expo résztvevői között.


A pályázat kiírója: Godot Nonprofit Kft.


A pályázatok beküldési meghosszabbított határideje: 2023. július 16. 12.00 óra

A pályázók köre: 40 év alatti képzőművészek


Fődíj:

A Godot Kortárs Művészeti Intézet önálló kiállítási lehetőséget biztosít kiállítóhelyeinek egyikében, továbbá részvételi lehetőséget a 10 napos Godot Mezőszemere Művésztelep nyári alkotótáborában, ahol szállást, étkezést és anyagköltség-hozzájárulást biztosítunk. A Godot Art Expo fődíjasa bekerülhet a Godot Kortárs Művészeti Intézet állandó művészei közé, valamint a Godot Intézet mentor programjába. (A fődíj nem minden esetben kerül kiosztásra)


1.díj:

Önálló kiállítás a Godot Kortárs Művészeti Intézet kiállítóhelyeinek egyikében.

Továbbá részvételi lehetőséget a 10 napos Godot Mezőszemere Művésztelep nyári alkotótáborában, ahol szállást, étkezést és anyagköltség-hozzájárulást biztosítunk.


Külön díjak:


Maximum 7 alkotó részt vehet a Godot Kortárs Művészeti Intézet 10 napos nyári Godot Mezőszemere Művésztelep alkotótáborában, ahol szállást, étkezést és anyagköltség-hozzájárulást biztosítunk munkájuk számára.


A vásáron alkotásaikkal bemutatkozó művészek számára lehetőség adódik, hogy alkotásaik minimum 1 éven keresztül a bygodot.hu online galériában szerepelhessenek.


Beküldhető pályaművek

Képzőművészeti alkotások, festmények, szobrok, kisplasztikák, sokszorosított eljárással készült műalkotások, installációk, videómunkák, stb.

Kiállítás ideje: 2023. október 18 - október 29.

Helyszín: Godot Kortárs Művészeti Intézet

Cím: Budapest, 1036 Fényes Adolf utca 21.



Pályázat menete /Technikai feltételek


I. kör


E-Mailben kérünk portfóliót - pdf / Word . + jpg - összesen maximun 25 Mb. formátumban (kizárólag levél mellékleteként)


Az alábbi adatok legyenek feltüntetve a portfolióban

- Személyes adatok:

  • Alkotó neve

  • Elérhetősége (e-mail cím, telefonszám)

  • Művésznév, ha van

  • Születési idő

  • Önéletrajz

  • A művészeti alkotásokat bemutató weboldal vagy facebook oldalak linkjei, ha van

  • Maximum 20 alkotás fotója, amelyeket a vásáron kiállítanál

  • Alkotások adatai: Minden alkotásnál legyen feltüntetve - cím, dátum, méret, anyaghasználat, technika, műfaj (festmény, print, videó, szobor stb.)

Fontos:

Kérjük, hogy pályázatát ne tömörített fájlként, ne felhő-szolgáltatásban és ne fájlküldő honlapon keresztül juttassa el részünkre. A pályázati anyagot kizárólag e-mail csatolmányként tudjuk elfogadni,a fentebb megjelölt adatkerettel, vagy egy megnézhető oldal linkjeként.

A Gmail szabályai szerint a mellékletek összesen legfeljebb 25 MB-osak lehetnek. Ha a pályázó több mellékletet csatol, azok összesített mérete nem haladhatja meg a 25 MB-ot.


A pályázati anyagokat a godotpalyazat@gmail.com email címre várjuk.

A tárgyban tüntesse fel: Godot Art Expo 2023 (A tárgy feltüntetése nélkül pályázata elveszhet rendszerünkben, ez esetben nem tudjuk garantálni a pályamű elbírálását.)


II. kör


A beérkezett pályázatok értékelését követően a kiválasztott művészek egy on-line pályázati formanyomtatvány kitöltésével, valamint a jelölt alkotásokról készített reprók és műtárgy adatok feltöltésével vesznek részt a második fordulóban. A második forduló eredményéről automatikus válasz e-mailben küldünk értesítést. A sikeres pályázókat telefonon keressük fel, hogy a Godot Art Expo ’23-on való szereplés részleteiről egyeztessünk.


III. kör


A kiválasztott műalkotások fizikai állapotát a beszállítás napján személyesen is megtekintjük. Ennek fényében fenntartjuk annak lehetőségét, hogy adott műtárgyakat a II. kör során adott pozitív visszajelzés ellenére mégsem fogadunk be az Art Expora.


Kiválasztott alkotások

  • Az alkotásokat installálásra alkalmas állapotban kérjük beszállítani. Habkartont technikai okok miatt nem áll módunkban elfogadni. Dibond, vakrámás vászonra nyomott giclée, stb. elfogadható.

  • Az alkotások helyszínre szállításának időpontja: 2023. szeptember 12. kedd, 9:00-18:00 2023. szeptember 16. szombat 10:00-17:00 (Az időpontok változásának jogát fenntartjuk)

  • Az alkotások helyszínre szállítása a művész felelőssége. A Godot I.C.A. csak speciális esetekben segít a művek helyszínre szállításában.

  • A műtárgyak tárolásának, valamint a Godot Art Expo ’23 helyszíne: 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.

Bővebb információ:

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban a godotpalyazat@gmail.com címen lehet érdeklődni.

Futtassuk be együtt a művészeted!

Jó pályázást kívánunk!



bottom of page