top of page

Nagy Kriszta x-T: Lopott képek

A Godot Galéria meghívja Önt és benneteket

Nagy Kriszta x-T

Lopott képek

című legújabb kiállítására.

Megnyitó: 2016. szeptember 14-én 19 órakor

A kiállításon valóban lopott képek lesznek kiállítva, Nagy Kriszta x-T lopta őket. Hogy kiktől lopott, és kiket lopott meg, az csak a megnyitót megelőzően kerül nyilvánosságra.

A facebook nyitottságát használja ki, a gyanútlan résztvevőit ennek a játéknak, ami tarol az internet közösségi oldalain, mit sem törődve a kiszolgáltatottság veszélyeivel és az érzelmek hányta hullámok lecsapódásaival.

A facebook-on megjelenő családi képeket lopja el magánemberektől, és korunk legmeghatározóbb technikájával, a mixeléssel manipulál. Profilképeket és posztok fotóit, szelfiket lop el és csinál belőle, mint talált tárgyakból, műtárgyakat.

Nagy és fékezhetetlen vágy hajtotta ebben a munkafolyamatban. Elvette a szelfiket, a megosztott családiképeket, lopott hozzá például, műtárgyreprodukciót az internetről és mixelt belőle nagykriszta képeket. Újból tabukat dönt, megszentségtelenít, felhasznál és kihasznál lehetőségeket, amiket kevesen látnak át. Új, jogilag még védetlen terepen sétál, és azzal foglalkozik, amivel mindig: hogyan lehet a valódi nagymenőkhöz, a nyugati etalonokhoz képest is jelentős kortárs hazai piacot létrehozni, méltó honoráriumért dolgozni, és valódi popművészetet csinálni, ma. Andy Warholt továbbgondolva, már nem csak az általa megjelölt úton halad, hanem meglépi a következő lépést, amit talán Warhol is meglépne, ha még élne. Andy Warhol a legjobban a pénzt szerette, a legjobb művészetnek a bizniszt tartotta és a legjobb bizniszt a művészetnek. Nagy Kriszta sem gondolja másként, a szerelmet, amely mindig első helyen állt nála, ezúttal a sor végére helyezi, a jó művészet és a jó biznisz mögé.

Az ellopott képek a galériában visszavásárolhatók.

Megtekinthető október 8-ig keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között.

Godot Galéria - 1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.




bottom of page