top of page

Lázár Tibor: Vitamin, protein, kokain 2022.01.19 - 02.27.


Lázár Tibor Vitamin, protein, kokain című kiállítása a szabadkai Raichle-palota szecessziós, impozáns terei után most a Godot Labor indusztriális terében kerül bemutatásra. A Szerbiában élő képzőművész az újvidéki Művészeti Akadémián és a svájci L’Ecole Cantonale d’Art du Valais-on folytatott tanulmányai után több önálló és csoportos kiállításon szerepelt, többek között Kanadában, Németországban, Szerbiában, Svájcban és Magyarországban.


Művészetében a korok, vizuális kultúrák, a magas és a popművészet jegyeit ötvözi, amellyel sajátos, kelet-európai múltunk és jelenünk átható törésvonalait is feltárja. A Vitamin, protein, kokain című kiállítása a térség monarchia alatti aranykorának életérzését hozza vissza. A fülledt békeidők bágyadt jóléte mögül előbukkan a horror és az egzisztenciális félelem, a korszak ragyogásának felületessége. A polgári középréteg egyre magasabb életszínvonalának jelképei jelennek meg festményeken és objekteken: a végtelen, bőséges lakomák, egzotikus állatok és a nippek, amelyek az arisztokrácia státusz szimbólumából átalakultak át a tömeggyártás termékeivé, mégis tartani vélték ritkaság jellegüket.


Lázár Tibor festményeinek idealisztikus, már-már szoborhatású, gyermeki alakjai egyszerre hatnak romlottnak és romlatlannak, áldozatok és fenyegetők egyként, a szentek középkori ábrázolásainak brutalitásával. A vanitas csendéletek és a memento mori ábrázolások ikonográfiáját is alkalmazó művek cinizmussal és társadalomkritikával élnek múltunk és jelenünk boldogságmítoszaival szemben.


A kiállítással egy időben a Godot ICA-ban Wirth Abigail Hinni akarok és Labrosse Dániel True Stories című kiállítása is megtekinthető.


Megnyitó: 2022. 01. 19. 18:00 Megnyitja: Cserhalmi Luca, esztéta


Megtekinthető: 2022. 01. 20. - 02. 27. Kurátor: Cserhalmi Luca


Online jegyvásárlás Belépő: 1500 Ft -

Diák, Nyugdíjas, Óbudai lakos belépő 1000 Ft (csak a helyszínen) Csoportos kedvezmény: godotica@gmail.com (csak a helyszínen)

A belépőjeggyel 3 kiállítás látogatható 1100 négyzetméteren.


Cím: 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.

Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 14-19 óra között.

A belépéshez NEM kérünk védettségi igazolást, vagy oltási kártyát. MAszk használata ajánlott.


A megynyitó képei


bottom of page