G-QMH0Q6JMPP
top of page

KristofLab: ERROR - 2021. 03. 03 - Meghosszabbítva: 2021. 05. 09-ig

Szabó Kristóf, vagyis KristofLab nagyszabású önálló kiállítása a Godot Labor négy emeletén. Az ERROR az urbánus közeg és a modern társadalom, vagyis jelen világrend rendellenességeire, hibáira, túlkapásaira reflektál. KristofLab képein az üres épületek magányából az a városi lét köszön vissza, amely egyszerre elhagyatott és biztonságos. Alkotásain olyan épületek kapnak főszerepet, amelyek mellett nap mint nap észrevétlenül megyünk el, mégis a hétköznapiság sajátos esztétikájával rendelkeznek. Ugyanúgy válnak láthatatlanná és oldódnak fel a város szövetében, ahogy a köztük mozgó embertömeg válik arctalanná és monotonná. A természetellenes színek és szándékolt képhibák azonban eltávolítják a nézőt a komorabb valóságtól: innen nézve a városi tér minden abszurditásával együtt egy hatalmas játszótérnek tűnik. KristofLab művészetének tanúsága szerint jelen társadalmunkban van valamifajta torzulás, így magyarázatként művein a civilizáció termékei közé betör a természet is, amely élni akarásával fantomként kísért azokon a helyeken, ahonnan valójában kizárta az emberiség. A megtört egyensúlynak és a pusztuló értékeknek a számláját pedig a globalizálódott társadalom kapja a végén, amely a múlt, a jelen és a jövő szempontjából sem nyújt megnyugtató ígéreteket. Alkotói periódusának legfrissebb installációit, festményeit, fotóit és nemzetközi projektjeit mutatja be a kiállítás.


A kiállítás 2021. 03. 03 - 04. 18. között látogatható a Godot Laborban, keddtől-vasárnapig 14:00-18:00 között.


A kiállítás a Godot Kortárs Művészeti Intézet 2500 Ft-os belépőjegyével látogatható, amellyel a Godot Kortárs Művészeti Intézet aktuális tárlata is megtekinthető.


Megnyitó performansz 2021. 03. 03. 20:00 az esemény facebook oldalán. A Ziggurat Project táncosainak performansza Sibitka Anna divattervező és KristofLab közös kollekciójának darabjaival. Táncosok: Kovács Emese, Laza Tímea, Szilágyi Krisztián.


Kurátor: Cserhalmi Luca


Jegyek
Comments


bottom of page