G-QMH0Q6JMPP
top of page

Kortárs Magángyűjtemények XX. - Róna Gyűjtemény - Borítók - Megtekinthető október 7-ig


Fehér László: Kútba néző

Művészek: Bikácsi Daniela, Fehér László, Gresa Márton, Keserü Ilona, Nádler István, Szüts

Miklós, Tölg-Molnár Zoltán, Vojnich Erzsébet


Megnyitó: 2023. szeptember 6-án 19 órakor


Megnyitja: Szüts Miklós


A kiállítás megtekinthető október 7-ig keddtől péntekig 10 és 14, szombaton

10 és 13 óra között.Képekkel általában falon találkozunk. Ritkán azonban előfordul, hogy szembejön a könyvesboltban a falunkon lévő kép. Kölcsönhatásba lép egy szöveggel. A borítójává válik. A kiállításon látható valamennyi kép egy könyvnek vagy albumnak a borítójához lett felhasználva. Természetesen a képek mellett az összes könyv is ott lesz a kiállításon.


A Róna Gyűjtemény több mint 200 művész műveit tartalmazza a XIX. század végétől a még meg nem száradt festékes vásznakig. Egyes művészek teljes életművének gerince megtalálható benne, mások egy-egy kiemelkedő művel képviseltetik magukat.Bikácsi Daniela: Halad az éj

A gyűjtemény nem koncentrál korokra, irányzatokra, művészekre, életmű szakaszokra. A gyűjtemény műtárgyakra koncentrál. Olyan művekre, amik mondanak valamit a korról, amelyben születtek, az alkotójukról, a világról. Művekre, amelyek megszólították a műgyűjtőt.


A Róna Gyűjtemény - kivonata - itt jelenik meg először kiállítótérben, de a Fine Art Rent-el való együttműködésnek köszönhetően számos darabja megtalálható irodákban, szállodákban Magyarországon és külföldön is.

Commenti


bottom of page