top of page

Kis-Prumik Zoltán: Sohasevolt idők 2022- 04-28 - 2022-08-14




A Sohasevolt idők Kis-Prumik Zoltán festőművész első nagyszabású kiállítása a fővárosban. Érdeklődésének középpontjában hétköznapi tárgyaink lírai újraértelmezése áll, azok elvont, szokatlan, olykor kifordított szemlélete. A “sohasevolt idők” kifejezés egy rejtett dimenziót takar, ahol a tudatosan érzékelhető dolgok a tudatalatti képzettársításokkal, a tárgyak létének továbbgondolásával találkozik. A tárgyak és környezetük fiktív találkozásaiban festményein a lehetetlen és a sejthető közti szűk együttállásban mondja ki a tárgyakba rejtett történeteket.

Képein a szobanövény bevándorolható vadonná válik, macska és szék kohézióra lép, a törött bögre monumentális emlékművé minősül, mialatt a metronómok elnémulnak. Tárgyi környezetünk kiszolgáltatottsága és esendő esetlegessége nem csak témáiban, de anyaghasználatában is visszaköszön. Otthonunk és épületeink vakolatrétege vásznain is megtelepszik, sajátos materialitást kölcsönözve műveinek.

Festményei gazdag világát a Sohasevolt idők kiállításon térbeli installációkon keresztül helyezi újabb síkra.


Megnyitó 2022. 04. 27. 18:30 Megnyitja Uhl Gabriella, művészettörténész Belépőjegy 1500,-

Az esemény 18:00-kor kezdődik Gáspár Annamária Changes Are Coming című kiállításának megnyitójával, a Godot Laborban.


Látogatható 2022. 04. 26. - 08. 14. Helyszín Godot Labor 1036 Budapest, Fényes Adolf u. 21. Belépőjegy: 1500,- Kurátor: Cserhalmi Luca


bottom of page