top of page

Kerékbilincs - 2009-04-14 — 2009-05-02 - Godot Galéria

A Godot Galéria sok szeretettel meghívja Önt és barátait Kerékbilincs című kiállítására.




Tíz éve jelentek meg Budapesten az első kerékbilincsek, azóta színesítik az utcaképet a piros, fém autópapucsok, szerves részévé váltak a belvárosi folklórnak. A legtöbb embernek bosszúságot okoz, hiszen a megbüntetett autós sokalja a bírságot és néha órákig nem tud továbbállni, de van olyan is, hogy a forgalmat tartja fel a „rossz” helyen lelakatolt autó vagy hetekig áll vesztegzár alatt a mozgássérülteknek fenntartott helyen. Azoknak okoz boldogságot, akiknek általában bevételt is. És néhány öreg néninek, akik boldogan szemlélődnek: – Ez a dzsippes is jól megjárta.


drMáriás Béla: Öngyilkos fekvőrendőr

Láttuk őket felrakni, leszedni flex-szel, sikítóval vagy anélkül, láttuk használat közben illetve sötét pincezúgokban félig megrozsdásodva vagy szeméttelepen elhagyatva. Láttuk azt is, hogyan nehezíti meg a színházba járó emberek életét. Kíváncsiak voltunk rá hová tűnik el a leszedésükért befizetett tetemes összeg. Arra is kíváncsiak voltunk, hogyan működik a tilosban parkoló autókat kifigyelő és azokra villámgyorsan lecsapó rendszer annyira olajozottan, mint kevés dolog ebben az országban.


Palkó Tibor: Fifty-fifty

Várunk sok szeretettel mindenkit a kiállításra, akit „érintett” már meg a téma és azokat is, aki találtak vagy elvesztettek kerékbilincset és azt a kisebbséget is, akitől már loptak el ilyen tárgyat. Természetesen jogos tulajdonosaiknak szívesen visszaszolgáltatjuk a tárgyakat. Kiállításunkon találkozhatnak néhány kerékbilincs reinkarnációjával, melyben az alábbi művészek működtek közre: Bogdándy Szultán, drMáriás Béla, efZámbó István, Gaál József, Majoros Gyula, Palkó Tibor, Szurcsik József, Ujházi Péter, Wahorn András.


Bogdándy Szultán: Idegosztály

Megnyitó: 2009. április 14-én 20 óra

Megnyitja: Kovács András Péter humorista

A kiállítás támogatója a Magyar Építő Zrt.

Megtekinthető: május 2-ig, keddtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 13 óra között.







bottom of page