G-QMH0Q6JMPP
top of page

Jochann Wundertracht: Secret City Art Budapest 2018-09-05 — 2018-09-22



Jochann Wundertracht a nemzetközileg elismert environmentalista művész, a Secret City Art (SCA) műfaj megteremtője – miután sajnos halaszthatatlan teendő miatt nem tudott a megnyitón megjelenni – azzal a nagylelkű gesztussal élt a hazai közönség irányába, hogy a Godot Galériában megrendezett első budapesti kiállítása alatt az ott szereplő műveket tetszőleges áron kínálta megvásárlásra.

Természetesen a kiállítás időtartama alatt az összes mű gazdára lelt.

A művész fontosnak tartja, hogy olyan hétköznapi emberekhez vagy akár gyűjtőkhöz kerüljenek Wundertracht művek, akik ezt egyébként nem engedhetnék meg maguknak, mert ily módon szeretné terjeszteni a művészet szabadságát.

/ / / / / / / /

A kiállítás és a megnyitó részletei:

Jochann Wundertracht / Secret City Art Budapest

projekt prezentáció

Megnyitó: 2018. szeptember 5-én 19 órakor

Megnyitja: Mélyi József művészettörténész

Megtekinthető: szeptember 22-ig, keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között

Jochann Wundertracht a német származású, nemzetközileg elismert képzőművész, a Secret City Art (SCA) stílus megteremtője 10 év után ismét hazánkban tartózkodik. Visszatérésének célja, hogy a korábbi, Budapesten létrehozott nagy szabású művei (Szabadság híd becsomagolása, budapesti forgalmi dugók létrehozása, stb.) után a magyar közönség számára befogadhatóbb és érthetőbb kisebb alkotásokat hozzon létre, feltárva ezzel az utat a SCA iskola befogadásához és értelmezéshez. A Godot Galériában 2018. szeptember 5-én 19 órakor megnyíló kiállítás az új budapesti SCA projekt záró aktusa, amiben rendhagyó módon lehull a lepel az itt készült művekről és kibontakoznak előttünk az alkotó által használt inspirációk, anyagok és gondolatok részletei.





Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page