top of page

Hans Schüle: hybride 2003-09-03 — 2003-09-26 - Godot Galéria


A Godot Galéria tisztelettel meghívja Önt

Hans Schüle

< < hybride > >

című kiállításának megnyitójára

2003. szeptember 3-án 18 órára.

A kiállítást megnyitja: Schiffer János főpolgármester-helyettes

Mélyi József kulturális titkár, Goethe Intézet


A kiállítás megtekinthető 2003. szeptember 26-ig. hétfőtől péntekig 10-18 óráig, ettől eltérő időpontban előzetes egyeztetéssel

A Godot Galéria a kortárs hazai képzőművészeti élet egyik jelentős szereplője és kiállítóhelye. Rendkívül fontosnak tartjuk nemzetközi kapcsolataink építését, magyar művészek külföldi megismertetését, illetve külföldi művészek itthoni bemutatását. Célunk, hogy a hazai kortárs művészeknek nemzetközi bemutatkozási lehetőségeket teremtsünk, részesei legyünk az európai művészeti eseményeknek.

Ebbe a keretbe illeszkedik a Godot Galéria és a berlini Galerie sphn együttműködése amely 2002. novemberében kezdődött, Baksai József festőművész kiállításával. A megnyitót a Berlini Magyar Nagykövet és a Haus Ungarn igazgatója tartották. A kiállítás sikerének köszönhetően szeptemberben a Godot Galériában állít ki Hans Schüle . Terveink szerint együttműködésünk jelentős művészeti vásárokon való közös részvétellel folytatódik a 2004-es esztendőben, melynek az előkészületei már folyamatban vannak (FIAC Paris, Kunstmesse Köln).

A két galéria közötti együttműködést azért tartjuk nagyon fontosnak, mert eddigi eredményeink saját kezdeményezésből, privát alapokon, állami támogatások nélkül valósultak meg. Számunkra fontos, hogy kezdeményezésünk illeszkedik Berlin és Budapest kapcsolatrendszeréhez, testvérvárosi együttműködéséhez.


Hans Schüle 1991-től 1996-ig festészetet és szobrászatot hallgatott a Müncheni Képzőművészeti Akadémián és a Berlini HdK-n. 1997-ben Jürgen Reipka professzor mestertanítványaként fejezte be tanulmányait. 2000-ben az Erich Hauser Művészeti Alapítvány Nemzetközi Műhelydíját kapja. 2001-ben első nagy köztéri szobra (Hídszobrok Neckarsulm városának). 2002-ben önálló kiállítás a svájci Wil Műcsarnokban. 2003-ban a berlini sphn Galéria szervezésében részt vesz a Stockholm Art Fair és az Art Frankfurt nemzetközi vásárokon. E nemzetközi kiállítás-sorozat keretein belül állít ki szeptemberben a Godot Galériában.



bottom of page