top of page

Gallai Judit Ágnes - Nokturnális Narratíva - kiállítás 2022-03-09- 2022-04-17



Gallai Judit Ágnes Nokturnális narratíva című kiállításán a test és a tudatalatti tartalmak kapcsolatának feltárására kerül a hangsúly. Testünk nem csak puszta anyag, hanem alakítója és lenyomata is identitásunknak, emlékeinknek és kulturális múltunknak. Ez az olvasztótégelye szellemnek és természetnek, amely így mitikus helyként is felfogható. Gallai Judit Ágnes installációihoz és festményeihez saját testét és arcát használja fel alapanyagul, amely egyedisége mellett is egy kollektív tekintet kifejezőjévé válik. A festményeken megjelenő félig állati, félig emberi teremtmények az ösztönös létezés elnyomhatatlan bölcsességét hirdetik, amelyhez Gallai munkáin a női princípium társul. A történelem női oldalának hiányában a nők maguk váltak saját múltjuk és történetük hordozójává, amely egy alternatív olvasat lehetőségeként több helyet ad a személyes elbeszélések és a minket meghatározó közös benyomások egyben látására. A cukorból és szappanból készült test-installációk a tartósítás és a megtisztulás metaforáiként ezt a fajta tapasztalatot hívják elő.

A Nokturnális narratíva kiállításon bemutatott alkotások az álmok egyszerre homályos, sötét és mindentudó, abszurd világába vezetnek a Godot Labor négy emeletes kiállítóterében.


Gallai Judit Ágnes 2017-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Azóta három egyéni és több csoportos kiállítással mutatkozott be, itthon és külföldön egyaránt. Festményei és videói a MODEM gyűjteményében is szerepelnek. 2022-ben elnyerte a hazai fiatal képzőművészeknek járó legrangosabb elismerést, a Derkovits Gyula Képzőművészeti Ösztöndíjat.


Megnyitó: 2022. 03. 09. 18:00

Megnyitja: Cserhalmi Luca, esztéta

Belépőjegy: 1000,-


Megtekinthető: 2022. 03. 10. - 04. 10.

Helyszín: Godot Labor

1036 Budapest, Fényes Adolf u. 21.

Belépőjegy: 1000,-

Kurátor: Cserhalmi Luca




bottom of page