top of page

Azúr Kinga - Egyenes labirintus okt 25 - nov 10. 2020.

Október 25-én, pénteken, 19 órakor nyílik Azúr Kinga szobrászművész egyéni kiállítása a Godot Kortárs Művészeti Intézetben.

Ezzel nyitja meg kapuit a Godot ICA (Institute of Contemporary Art), mint múzeumi létesítmény. A kiállítótér hatalmas méretéből fakad, hogy a művészek fantáziája még szabadabban szárnyalhat, így hozva létre olyan monumentális és komplex kiállításokat, amelyek képesek ezt az adottságot érdemben felhasználni. A Godot ICA szellemisége szerint olyan kiállításokat érdemes rendezni, amelyek megmozdítják az embereket, különleges és egyedi gondolkodásról, valamint alkotói metódusról tesznek tanúbizonyságot.

Azúr Kinga szobrászművész kiállítása élen jár ezek kiteljesítésében. Az Egyenes labirintus című kiállítás nem csak a Godot ICA kiállítóterét veszi igénybe, hanem megnyitja a régi Goldberger textilgyár telepén található kazánház hangárját is. Ez a csarnok ad helyet Azúr Kinga Fluidum című szobrának, amely nem csak grandiózus méretéből adódóan került ide: olyan hang- és fényjáték társul a szoborműhöz, amely saját teret érdemel. A különleges hangulatú, hatalmas, mégis több évtizede használatlanul álló hangárban teljesedik ki a mű, ahol a megkopott környezet csak fokozza a szobor és a fény- illetve hanghatás nyújtotta élményt. Magában a kiállítótérben is ez a szemlélet folytatódik. Itt Azúr Kinga kisebb és nagyobb plasztikái kerülnek bemutatásra, szintén a szobrász egyéniségéből fakadó sejtelmes, irracionális világot teremtő installálásban. Szobrai különleges lényeket formázó mellszobrokat, vagy lélekállapotokat megjelenítő absztrakt ábrázolásokat mutatnak be, ahol a formák szépen és precízen megmintázott finomsága, a szellemi tartalom magával ragadó gondolatiságával egyesülve kérlelhetetlenül vonja hatása alá a látogatót. A bennünk rejtőző lélek-teremtményeket és az egyéni emberi válságokat, modern létállapotokat megjelenítő alkotások kerülnek bemutatásra. A fények, illetve a szobrokhoz igazított videós fényfestés által olyan összművészeti jelleg bontakozik ki, amely magasra teszi a lécet a Godot ICA további kiállításainak.

Azúr Kinga világa minden érdeklődő számára kivételes élményt nyújt.


A kiállítás megtekinthető

október 25 - november 10 között, hétfő kivételével naponta 10 - 18 között hétvégén 10 - 19 között November 7 - én zárva




bottom of page