G-QMH0Q6JMPP
top of page
óbudai kultéj 2021

Idén másodszorra fognak össze Óbuda kulturális intézményei, hogy egy hosszú este folyamán bemutassák értékeiket és szakmai tudásukat. Július utolsó éjszakáján a Godot ICA is éjfélig várja a látogatókat különleges tárlatvezetésekkel, időszaki kiállításokkal.


Az este folyamán minden intézmény közös, ezerötszáz forintos karszalaggal várja a látogatókat.

 

 

Godot ICA program

15:00 Kurátori tárlatvezetés – KÁVÉHÁZ
Rabóczky Judit Rita VASÉNEK című kiállításán.
Minden új belépő vásárlást egy finom kávé különlegességgel köszönünk meg.

19:00 Réz András exkluzív tárlatvezetése Rabóczky Judit Rita VASÉNEK című kiállításán.

Rabóczky Judit Rita a magyar kortárs szobrászat kiemelkedő művész egyéniségének összegző tárlata egy különleges univerzumba repíti a látogatót. A vasból, színes kábelekből megdolgozott ember alakok, húsbavágóan őszintén tárják fel a test természetes mivoltát.

A tükrök és a fények játéka pedig olyan mese világba kalauzolnak, amely nyers varázslatosságával és meghökkentő groteszkségével egyszerre éteri és pokoli. A szobrok belsejéből áradó fény, habár olykor a legprofánabb formákat ölti ‒ akár a világító vulvára, akár a hányás módján előbuggyanó mozaik-tükörfolyamra gondolunk ‒, mindig az anyag börtönébe zárt, transzcendentális tisztaságról szól, amely utat tör magának a felszínre.

 

Rabóczky Judit Rita szobrainak dinamikája és a belőlük áradó őserő egy fantasztikus kalandra hív.

Az esemény teljes ideje alatt a Godot Labor kiállításai – Hermann Zsófia: Testmetafórák és Tétényi Gabriella: Erotic Center (18+) – is megtekinthetők.

ICAGodot@gmail.com

1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.

+36703868668

Az események védettségi kártya és maszk  nélkül látogathatók minden helyszínen.

bottom of page