G-QMH0Q6JMPP
top of page

Nagy Kriszta: A múzeumok falára festek, nem a kanapéd fölé 2006-12-13 — 2006-12-23 - Godot Galéria


nagykriszta kiállítása a godot galériábanVárni kell


megnyitó: 2006 december 13-án este 8

megnyitja: spengler katalin, műgyűjtő

a kiállítás címe: a múzeumok falára festek, nem a kanapéd fölé

10 kép látható a nagy teremben, melyeken a fenti üzenet szólít meg újra és újra, más aspektusokból körbejárva és érintve a kemény kijelentést. a falakon körbefutó sorozaton a x-t(kriszti) figurák egymás, azaz önönmaguk haját fonják, utalva a művész magára utaltságára, most abban az időszakban, amikor úgy tűnik fellendül a kortárs piac, mikor úgy tűnik a művészeknek lehetőségük nyílik, hogy végre pénzzé tegyék tehetségüket, és amikor nagykriszta úgy dönt, el szeretne különülni a jelenlegi képzőművészeti élet nagyon is jellemző elkurvulásától, melyben kurátorok, galeristák karöltve, művészeikkel elfeledve a hiteleségre való törekvést, semmi mással nem törődnek, mint azzal, hogy a tehetségüket jól eladják, akár az ördögnek, mert az hamarabb fizet.

ezért a kisteremben ördögüzésül x-t szentképeket állít ki, melyeknek modelje természetesen nagykriszta. a művek emlékeztetnek arra, hogy isten van, isten maga képére teremtett minket, isten fiait, és kéri a kortárs művészet fogyasztóit, hogy tanúsítsanak ehhez képest tiszteletet a még – évtizedek, évszázadok, és évezredek óta sem halott – élő személyének.


Eper


ezt a galériát nem támogatja a pannon gsm, mert nem abc, és ezért cserében nem kell nagykriszta plágiumot kiállítaniuk, mert magát nagykrisztát állíthatják ki. 🙂

megtekinthető: december 23-ig keddtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 13 óra között.


I love youComments


bottom of page