top of page

Tárlatvezetés: it's fine______a tehetetlen kiállítás



Miért vagyunk tehetetlenek?

Mit nem tud megtenni egy művészeti csoport és hogyan lesz ebből mozgalom?

Hogyan segít át az irónia és az apátia az abszurd hétköznapokon?


Választ kaphatunk ezekre is az it's fine művészeti csoport és mozgalom tehetetlen kiállításán, a tárlat kurátorának vezetésével.


2024. 04. 13. szombat 17:00

Helyszín: Godot Labor

A vezetést tartja: Cserhalmi Luca, esztéta


Belépőjegy: 3490,-

Jegyek elérhetőek a helyszínen és online itt: https://www.godot.hu/tickets


A belépőjegy a helyszínen érvényes Koronczi Endre: Kérem, sóhajtson, Széchenyi Úr! kiállítására.

________________________________

A 2022-ben alakult it’s fine művészcsoport egy anti-szuperhős mozgalomként határozza meg önmagát. Tagadják a világ pozitív alakulását, viszont a szorongás helyett a szembenézést választják. Társadalomkritikájukat mélyről jövő iróniával fogalmazzák meg, amelyből árad az őszinte keserűség, a világunkat behálózó depresszió, a kilátástalanság és az áldásos ignorálás képességének vágya.


Az it’s fine művészcsoport tagjai 2023-ban elsőként a Bunker Galéria földalatti, leharcolt tereiben mutatták be művészeti statementjüket, melyben a mozgalom nézeteit 10 pontos manifesztumuk alapján foglalták össze.


A Godot Labor négyemeletes terét megújuló agóniával, kilátástalanságuk közönyös beismerésével készülnek leamortizálni. Az optimistább hangvételre vágyó közönség kérését megtagadva haladnak tovább a kikövezett úton, hiszen a világ azóta sem lett vidámabb, az abszurditás pedig a tetőfokára hágott.


Az it’s fine 2 a tehetetlenséghez írott óda, a hatástalanság himnusza, a vergődés netovábbja, amelyhez közönséget keresnek. A tárlat célja a kritikus hang felerősítése és a hazai művészeti szcéna fürdővizének felpaskolása, valamint az állandó motiváltság elvárásában kifáradt tömegek egyesítése a radikális, fáradtságtól megittasult kiábrándultságban.

it’s fine művészcsoport tagjai: Balogh Gallusz, Barcza Réka, Gáspár Annamária, Gulyás Andrea Katalin, KristofLab, w.Horváth Tibor


Kurátor: Cserhalmi Luca


Nyitvatartás


kedd-pétek 14:00–19:00


szombat-vasárnap 11:00-19:00


Jegyek elérhetőek online és a helyszínen: https://www.godot.hu/tickets

bottom of page