top of page

Finisszázs: Rabóczky Judit Rita - VASÉNEK - Nagy Kriszta x-T / Gergye Krisztián - Performansz




Három művész közös improvizációja Rabóczky Judit Rita szobraival!


• Exkluzív, nem csak(!) tárlatvezetés Nagy Kriszta Tereskova zenébe oltott mondataival és Gergye Krisztián érzéki tánc performanszával. A közös produkciót Kovács Benedek élő gitárjátéka színesíti.


• A VASÉNEK katalógus a finisszázson megvásárolható

Időpont: 2021. augusztus 26. csütörtök 19 óra Belépőjegy: 2500.- Ft Belépőjegy katalógussal: 6500.- Ft Katalógus: 5500.- Ft Sajtó regisztráció: icagodot@gmail.com Online belépőjegyek

A rendezvény a rendeleteknek megfelelően oltási igazolvánnyal látogatható.

Rabóczky Judit Rita, a magyar kortárs szobrászat kiemelkedő művész egyéniségének összegző tárlatát mutatja be a Godot Kortárs Művészeti Intézet. A VASÉNEK című kiállítás a művész elmúlt másfél évtizedes pályafutásának mérföldköve, mely tárlat a női identitás és feminin őserő felszínre törésének színhelye.

Fotó: Csanádi Gábor


A Magyar Nemzeti Galériában, a Műcsarnokban, a MODEM-ben és a Ferenczy Múzeumi Centrumban már bemutatott egy-egy szobrát, szoborcsoportját most először láthatjuk együtt, kiegészülve legújabb még be nem mutatott alkotásaival. A befogadó számára döbbenetes élményt jelentő vasból, színes kábelekből megdolgozott ember alakok, húsbavágóan őszintén tárják fel a test természetes mivoltát. A tükrök és a fények játéka pedig egy olyan mese világba kalauzolják a látogatót, amely nyers varázslatosságával és meghökkentő groteszkségével egyszerre éteri és pokoli. A szobrainak belsejéből áradó fény, habár olykor a legprofánabb formákat ölti ‒ akár a világító vulvára, akár a hányás módján előbuggyanó mozaik-tükörfolyamra gondolunk ‒, mindig az anyag börtönébe zárt, transzcendentális tisztaságról szól, amely utat tör magának a felszínre. Rabóczky szobrainak dinamikája és a belőlük áradó erő magával ragadja és egy egészen új univerzumba vezeti a látogatót.

Kurátor: Cserhalmi Luca Látogatható: május 7-től szeptember 05-ig, kedd-vasárnap 14:00-19:00 között Belépőjegy Teljes árú: 2500.- Ft (egyidejűleg 3 kiállítás látható 1100 négyzetméteren.) Diák, nyugdíjas, óbudai lakos: 1500,- Ft (csak a helyszínen.

Finisszázs:

Időpont: 2021. augusztus 26. csütörtök 19 óra

Belépőjegy: 2500.- Ft

Belépőjegy katalógussal: 6500.- Ft

Katalógus: 5500.- Ft

Sajtó regisztráció:icagodot@gmail.com

Jegyek a helyszínen készpénzzel és bankkártyával is megvásárolhatók.


Godot Kortárs Művészeti Intézet - Godot Institute of Contemporary Art Budapest, Fényes Adolf u. 21, 1036


modern art budapest, art museum, art galleries godot

bottom of page