top of page

Ajándékozz művészeti élményt karácsonyra!



Az online megvásárolt ajándék jegyeket egy esztétikus pdf formájában küldjük el, amit ki is nyomtathat színes, vagy keménypapírra és borítékban a karácsonyfa alá teheti szeretteinek.

Ajándék jegyeink Bukta Imre: Műveljük kertjeinket című kiállítására 2023. március 31-ig érvényesek.

📍1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.

Az utalványjegyek itt:


Az év kiállítása Budapesten, a Godot Intézetben!

A Godot Intézet újabb meglepetés tárlattal készül a nagyközönség számára. Egy egyedülálló helyszín és egy fantasztikus művész, BUKTA IMRE fúziójából akár az évtized legizgalmasabb kiállítása is kerekedhet.



A november 27-étől, a Godot Kortárs Művészeti Intézetében látogatható Műveljük kertjeinket! című tárlat a festészet mellett kiterjed a térre, és az összes érzékszervünket igénybe veszik a különleges mozgó szobrok, videó munkák, illúziót keltő vetített terek. Mindezekben az ismerős tárgyak sajátos buktai szimbolikája által egy messze nem mindennapi vizuális élményt nyerhetünk.





Ehhez fogható, elsősorban a tárlat tartalmi felépítéséhez igazodó, úgynevezett „épített, tematikus” kiállítást tíz éve nem láthatott a hazai közönség, legfeljebb akkor, ha lehetősége volt valamely külföldi állami múzeumba eljutni. A több mint 1000 m2-es óbudai Godot Intézet tereiben barangolva helyspecifikus installációkat, vagy inkább a szellemünkre és érzékeinkre egyaránt zsigerileg ható jelenéseket láthatunk az élet legfontosabb kérdéseiről, mint az öregedés, a halál, a szakralitás vagy az ember természethez való viszonyulása.





A kiállítás címe – Műveljük kertjeinket! – manifesztum, figyelem felhívás az elmúlásra, és a gondoskodásra, melynek mély értelmét és számtalan árnyalatát a 70 éves Bukta sajátos szemlélettel, finom humorral és talán még több öniróniával mutat be. A művész kifinomult szemével választja ki a vidéki élet, mások számára gyakran jelentéktelennek tűnő mozzanatait, melyek mintha egy magyar földbe ültetett Marquez regény lapjain bontakoznának ki. Mi ily módon műveljük kertjeinket, miközben bizonyos értékek kivesznek, hagyományok átalakulnak, de a gravitáció és a természet körforgása a földhöz köt. Talán ez lehet a vidék, amely ezennel a fővárosba költözött, és ahol a tányérból kicsorduló paradicsomleves is kihagyhatatlan élménynek ígérkezik



Bukta Imre: Majd írunk, 130x170 cm, olaj, vászon, 2021.
A kortárs magyar képzőművészet legnagyobb hatású, nemzetközi perspektívában is jelentős mestere egy Heves megyei faluban, Mezőszemerén él és alkot. Bukta Imre (1952) többször szerepelt a Velencei Biennálén, kiállított a São Pauloi Biennálén, láthatták a műveit – többek között – a párizsi Pompidou központban, a brüsszeli Bozarban, a szentendrei MűvészetMalomban, a linzi Landesmuseumban, a jyväskyläi Art Muzeumban, a lundi Kunsthallban, a pekingi Millenium Múzeumban. Az első életműkiállítását a debreceni MODEM rendezte 2008-ban. Eddigi legnagyobb tárlata 2012 novemberében nyílt meg a Műcsarnokban.



Helyszín: Godot Kortárs Művészeti Intézet | 1036 Bp., Fényes Adolf utca 21.


Látogatható: 2022. november 27-től - 2023. április 30.


Nyitva tartás: 11-19 óra közt / Hétfőn zárva

Nyitva: Hétfő kivételével minden nap 11-19 óráig.

Jegyek online és a helyszínen, készpénzzel és bankkártyával..




bottom of page