top of page

Elvarázsolt művészeti tér: A Godot Intézet új kiállításai

Mikor: 2023. november 24 - től január 21-ig.

Hol: Godot Kortárs Művészeti Intézet,

1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.


Amikor belépünk a Godot Kortárs Művészeti Intézet kapuján, egy másik világba csöppenünk.

A budapesti Fényes Adolf utcában található intézet nem csak egy galéria, hanem egy olyan különleges tér, ahol a művészet, a történelem és a modern kreativitás találkozik.

A helyszín, amelyet korábban a Goldberger textilgyár mosócsarnoka foglalt el, most egy lenyűgöző vizuális kalandot kínál. A nagy belmagasságú termeiben a múlt ipari öröksége és a kortárs művészet zsenialitása találkozik, egyedülálló atmoszférát teremtve.


Sokak szerint ez a hely csak Rotterdamban vagy Londonban létezhetne, mégis itt van, Óbuda szívében.



November 24-én a Godot Intézetben most két rendkívüli kiállítást nyílt meg, december 5-től pedig még karácsonyi vásár is lesz a nagyközönség számára. A tágas, 1100 négyzetméteres terület különleges térbeli élményt kínál, ahol a múlt és a jelen ötvöződik, és új dimenziók nyílnak a művészetben.


GALLAI JUDIT ÁGNES ¤ GÁSPÁR ANNAMÁRIA: "Természetem puhasága"

Az első kiállítás Gallai Judit Ágnes ¤Gáspár Annamária "Természetem puhasága".

A lágyság és érzékenység, amelyek a társadalmi gondolkodásban csak nemrég kezdtek pozitív minősítést nyerni, itt teljes mélységükben kerülnek bemutatásra. A kiállítás témái között megtaláljuk az önreflexiót, a gondoskodást, a tudatalatti kapcsolódásokat, és a traumafeldolgozást. A textilművészeti alkotások a női létmód képlékeny és sérülékeny részére fókuszálnak, ahol a gyengédség és gondoskodás erőteljes alkotóerőként jelenik meg.



Éles Lóránt: "Erekkkel eleven a ház"

A másik figyelemre méltó tárlat Éles Lóránt "Erekkkel eleven a ház" című kiállítása, amely az indusztriális világ nyers vizualitásából merít. Éles művészetében a rideg burkolatok és az organikus elemek ötvözése új értelmezést nyer. A kiállítás az emberiség és az ipar összefüggéseire, valamint a tárgyak rejtett esztétikai értékeire hívja fel a figyelmet. A látogatók itt egy olyan vizuális utazáson vehetnek részt, ahol a múlt, a jelen és a jövő összefonódik.




Látogatás Információk


A kiállítások 2023. november 24-től 2024. január 21-ig látogathatók, így bőven van lehetőség felfedezni ezt a különleges művészeti világot.


A Godot Intézetben megszervezett tárlatok nem csak a látványukkal, hanem mély társadalmi és kulturális üzeneteikkel is maradandó benyomást keltenek. Az izgalmas terük és a környezet inspiráló hatása garantálja, hogy minden látogató számára emlékezetes élményt nyújtanak.


Mikor: 2023. december 23- tól január 21-ig.

Hol: Godot Kortárs Művészeti Intézet,

1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.

bottom of page