G-QMH0Q6JMPP
top of page

x-T – Nagy Kriszta: Ötvenhatok - 2010-09-14 — 2010-10-16 - Godot Galéria


A Godot Galéria sok szeretettel meghívja Önt


x-T – Nagy Kriszta


Ötvenhatok


című kiállítására.


Megnyitó: 2010. szeptember 14-én 20 óra

Megtekinthető: október 16-ig.A kiállításon Nagy Kriszta idei évben készült festményeit illetve két új printjét mutatjuk be.


A Godot bemutatja, Andy Warhol!,, nem. Basquiat!,,,nem. A Godot bemutatja Nagy Kriszta x-T, Ötvenhatok című kiállítását, ahol Nagy Kriszta Basquiat képeket reprodukál – médin hend, mert gépekre nincs pénze -, és hitelesít saját aláírásával. Jean-Michel Basquiat Magyarországon nem ismert igazán, tehát világsztár, és az idén lenne 50 éves, ha nem halt volna meg már 28 évesen, ami nem akadályozta meg őt abban hogy létrehozzon uszkve 3000 művet, és abban hogy képeinek „négyzetméter ára” – ami persze a műkereskedelem szótárában nem létező fogalom – 20 millió Ft alá ne nagyon csússzon. 1985. szeptember 14-én Andyvel közösen, kiállítást nyitottak, és 2010. szeptember 14-én itt Budapesten Nagy Kriszta csatlakozik a fiúkhoz. Warhol szellemében és Warhol barátjának képeit sokszorosítva x-T harcolva művészete szabadságáért nem magát ismétli hanem Basquiat-t. Nem nagykriszta képeket fest, ahogyan azt elvárják tőle, hanem Basquiat képeket. Mért ne? Talán nem szabad? Talán ebben az országban nem szabad lopni? Nagy Kriszta Basquiat képeket lop és uszkve 20 millió Ft-tal olcsóban árusítja négyzetméterét. Kisméretű, eredeti képek árusítása akár már 56 ezer Ft-tól a Godot Galériában! A készlet 56 darabból áll.

Basquiat ötvenedik születésnapja alkalmából a világon számos helyen, New Yorkban, Párizsban nyiltak és nyílnak műveiből hatalmas és kisebb kiállítások. Magyarország kivétel. Talán majd 56 év múlva. Ezt és más sajnálatos, az országunkkal kapcsolatos problémát is érint a művész a Basquiat képek remixelésével.
Nyitva tartás: keddtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 13 óra között.Comments


bottom of page