Hajgató Terézia: Székfoglaló - 2021 november 11 - december 19Hajgató Terézia kifinomult festői világa ismerős lehet azok számára, akik jártak már a Godot Art Fair-en.

Aprólékosan kidolgozott formavilága, mintába forrasztott székei ezer kép közül is egyből felismerhetők. A Godot Labor fiatal művésze önálló kiállításával négy emelet magasságban lép ki műterme rejtekéből és tárja elénk sajátos univerzumát.


A több éves alkotói periódus eredményeként született festmények az Elveszett Mimikri sorozat legfrissebb darabjai, ahol a látszólag csendéletnek tűnő alkotások antropomorf székportrékká lényegülnek át. Emberi viszonyok, szituációk, személyiségek és lelki állapotok jelennek meg az egyedi székeken, a mintázatokon és a meghatározó színhasználaton keresztül. A szék mint az ember formájához leginkább idomuló, hétköznapi bútor kerül előtérbe, amely az alázatnak, az alkalmazkodásnak és a tűrésnek éppúgy lehet a szimbóluma, mint az uralkodásnak és a hatalomnak. Hasonló kettősséggel bír a sorozat címében szereplő mimikri is, vagyis az élővilág egyedeinek környezetbe olvadó rejtőzködési stratégiája, melynek célja támadás és önvédelem egyaránt lehet.

A Székfoglaló című kiállításon a nagyméretű, eddig még be nem mutatott csoportképek mellett a látogatók először találkozhatnak Hajgató szobraival és fotómunkáival is.

Megnyitó: 2021. november 10. 18:00 Megnyitja: Cserhalmi Luca, esztéta Belépődíj: 1500 Ft

jegyek: https://bygodot.hu/jegyvasarlas

A kiállítás 2021. november 11-től december 19-ig látogatható, keddtől vasárnapig 14-19 óra között.
Kocsis Katica Írása - kultúra.hu