G-QMH0Q6JMPP
top of page

Erdei Krisztina: Csak egy példaErdei Krisztina: Uniós támogatás

A Godot Galéria sok szeretettel meghívja Önt

Erdei Krisztina

Csak egy példa

című kiállítására.

Megnyitó: 2016. március 2-án 20 óra

Megnyitja: Mécs Miklós

Kurátor: Laczkovich Borbála

Megtekinthető: április 2-ig a galéria nyitvatartási idejében, keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között.


Erdei Krisztina: Transz


Erdei Krisztina filozófiát és politikaelméletet tanult, amely erőteljesen jelentkezik témáinak kiválasztásában. Ennek érdekében fejleszti tovább legújabb munkáit, melyek új megközelítésbe helyezik a képalkotás lehetőségeit. Ehhez egy friss műfajt, a gif-et választja, amely mára hétköznapjaink részévé vált, azonban művészeti műfajként, habár manapság már ez sem teljesen ismeretlen jelenség, mégis új szemlélet felé viszi a képi gondolkodást. Ezt használja ki Erdei Krisztina most bemutatásra kerülő alkotásai során.

Képei, amelyeket gif-é alakít, önmagukban is megállnák helyüket, ugyanakkor egészen más értelmezést kapnak akkor, amikor egymás után felvillanva, egy-egy történetté változnak át. A művésznő által bemutatott történetekből, akár egy novellás kötetet is ki lehetne adni. Ugyanakkor nem csupán önmagukban érdekesek, hanem egy lépéssel előttünk járva a benne rejlő hosszú távú lehetőségre is felhívja figyelmünket. Ezt tükrözi a kiállítás tematikája, amelyben a hátrányos helyzetű vizuális oktatás példáiként jelennek meg a bemutatott munkák.

Miközben egyre több információ jut el hozzánk kép formájában, a többség mégis a matek korrepetálást látná szívesebben a rajzóra helyett. Az általános iskolákban manapság is a 30-50 évvel ezelőtti módszereket alkalmazzák a képek értelmezésének oktatása során. A kiállítás azonban, mint lehetséges oktatási segédanyag új alternatívát kínál és figyelmeztet a képalapú adatokban rejlő hangsúlyok fontosságára.


Erdei Krisztina: Hentes


Röszke
Comments


bottom of page