G-QMH0Q6JMPP
top of page

drMáriás: A szeretet soha el nem fogy! 2017-10-26 — 2017-11-25 - Godot GalériaMagyarország feltámad

100×80, akril, gyöngy, vászon, 2017


A szeretet soha el nem fogy!


drMáriás legújabb festményeinek és nyomatainak a kiállítását a Godot Galériában október 26-án 20 órakor Ágoston Attila filantróp nyitja meg.


A megnyitót a szekszárdi Pósta Borház támogatja.


A tárlat november 25-éig tekinthető meg keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között.
Szent Máté Péter átadja a szeretet stafétabotját Szent Elton Johnnak

100×80, akril, gyöngy, 2017

Pál apostol korinthusiakhoz írt leveléből, a szeret himnuszából kölcsönöztük az idézetet, amely kiállításunk címe, mivel a tárlaton is idézeteket láthatunk. Olyan bibliai történetekre való utalásokat, amelyeknél a régi kerettörténetbe új szereplők lépnek, így hívva új életre és értelmezésre őket. drMáriás kifestőkre emlékeztető alkotásain a gyermeki jóhiszeműség és naivitás élménye ütközik a történelem, a show-business, a háborúk és a szórakoztatás nagyjaival és álszentjeivel, az örök érvényű igazság az aktualitással, a történelmi utalás a humorral, a kétségbeesés a simogatással. Alkotói-poétika hagyományait folytatva most is olyan világot tár elénk, hogy a nézőben fenntartva az éberséget olyan utazásra vigye, ahol előbb-utóbb belelátja magát abba a helyzetbe, amelyben az idealizált, meseszerű, vágyott világ és a groteszk, nyers, olykor banális valóság egymásba simul.
Jézusba szerelmes apáca

100×80, akril, gyöngy, vászon, 2017

drMáriás nagyméretű papírcsipke motívumú festményei még láthatók a Pekingi Biennálén, míg a szentendrei Vinczemill papírmerítő műhely által a régebbi festményeiből készített nyomatokból november 3-án nyílik kiállítása New York-ban. Utóbbiak első ízben lesznek látható ezen a kiállításon a Godot Galériában.Sztálin imádkozik Chaim Soutine műtermében

100×80, akril, vászon, 2017Commentaires


bottom of page