175557554_244546180388177_574365792340125143_n_edited.jpg
Elmarad - DALFUTÁR jótékonysági árverés

Kedves Barátaink!

A tervezett jótékonysági árverést bizonytalan időre elhalasztjuk, és arra kérünk benneteket, hogy minden erre tartogatott jószándékotokat fordítsátok az Ukrajnából menekülők támogatására tettekben és anyagiakban is.

Mi is így teszünk.

 • Facebook Dalfutár jótékonysági aukció
 • YouTube élő

 

Örömmel hirdetjük meg a Dalfutár első jótékonysági árverését! A műsor hatodik évadában igyekeztünk felhívni a nézők figyelmét négy segítő szervezetre – és most az ő javukra elárvezerünk pár igazi Dalfutár-relikviát. Az árverésen befolyt összeget egyenlő arányban osztjuk el közöttük:

 

1. Burattino Gyermekotthon 

2. Utcáról lakásba! Egyesület

3. A műsorban szereplő Idősek Otthona – ők névtelenséget kértek, de az adományotok általunk célba ér!

4. Budapest Bike Maffia, Vitamin kommandó

 

Az árverés 10-es tételét az ukrajnai humanitárius válság érintettjeinek megsegítésére ajánjuk fel a Magyar Vöröskereszt közvetítésével. 

 

Az árverést vezeti: Hajós András, azaz a Dalfutár

Jegyek: https://bygodot.hu/jegyvasarlas

Az árverésen online is részt vehettek – ehhez előzetes regisztráció szükséges.

Lefelé görgetve megtaláljátok a regisztrációt és az árverési feltételeket.

TÉTELSOR

1. DALFUTÁR BASEBALL SAPKA, ELCSESZETT PROTOTÍPUS

 

, szakadt, ronda. Összesen egy darab létezik, és nem is lesz ilyen többet.

Kikiáltási ár: 1000 Ft.-

DF_ baseball sapka prototípus.jpg

2. ELSŐ ÉVADOS MATRICASZETT

 

A régi adásokban voltak láthatók a dalszövegeken és András táskáján. Ahogy a költő mondja: három darab, prímán tapad!

Kikiáltási ár: 1000 Ft.-

DF_1 évad matricaszett.jpg

3. HARMADIK-NEGYEDIK ÉVADOS MATRICASZETT

Három darab, ennyi maradt. Ilyenekkel van teleragasztva András szobája is.

Kikiáltási ár: 1000 Ft.-

DF_3-4 évad matricaszett.jpg

4. HATODIK ÉVADOS MATRICASZETT

Három darab. A Jeli Andris tervezte új, bicikliláncos logóval, frissített lila. Szerkesztőségi laptopok ékessége!

Kikiáltási ár: 1000 Ft.-

DF_6 matricaszett.jpg

5. MOL SZPONZORBÖGRE

 

Nyálmintából klónozható Dalfutár-sztárokkal, reméljük, sikerül aláíratni Rácz Gergővel!

Kikiáltási ár: 1000 Ft.-

DF_MOL szponzor bögre.jpg

6. VILÁGOT LÁTOTT ALDIS SZATYOR


A hatodik évad legtöbbet szerepeltetett sztárja, mindig velünk volt – olyan állapotban is van!

Kikiáltási ár: 1000 Ft.-

DF_sokat használt aldis szatyor.jpg

7. DALFUTÁR FARMERDZSEKI

 

G-STAR RAW, XXL méretű, férfi. A karácsonyi adásban készült, ízlésficammal simán hordható, és már nem is büdös! (Művarjú nélkül.)
Kikiáltási ár: 1000 Ft.-

DF_farmerdzseki1.jpg
DF_farmerdzseki2.jpg
DF_farmerdzseki 3.jpg

8-9-10. DALFUTÁR ARANYSZÍV DÍJ ÷ ARANYLEMEZ

 

Három darab, egyedi készítésű “aranylemez”, a vevő fotójával és a Dalfutár aláírásával. A mellékelt kép csak minta, de pont ugyanilyen lesz, ugyanott készül, ugyanúgy, ahogy mindenkié.

Kikiáltási ár: 1000 Ft.-

DF_aranyszív aranylemez.jpg

11. A LEGENDÁS AKTOK EGYIKE A KARÁCSONYI 
FESTŐVERSENYRŐL

 

Arnóth Anka festménye - A karácsonyi adásban készültek, valódi művészet, valódi relikvia! 

Kikiáltási ár: 50.000 Ft.-

DF_Arnóth Anka + festménye.jpg

12. A LEGENDÁS AKTOK EGYIKE A KARÁCSONYI 
FESTŐVERSENYRŐL

Tariska Szabolcs festménye - A karácsonyi adásban készültek, valódi művészet, valódi relikvia! 

Kikiáltási ár: 50.000 Ft.-

DF_Tariska Szabolcs + festménye.jpg

13. A LEGENDÁS AKTOK EGYIKE A KARÁCSONYI 
FESTŐVERSENYRŐL

Hajós András festménye - A karácsonyi adásban készültek, valódi művészet, valódi relikvia! 

Kikiáltási ár: 50.000 Ft.-

DF_Hajós András + festménye.jpg
175557554_244546180388177_574365792340125143_n_edited.jpg

Árverési feltételek

 1. A Godot Kortárs Művészeti Intézet az árverést, az árvereztetők megbízásából mint kereskedelmi képviselő szervezi, rendezi és vezeti.
  A tételek a katalógus sorrendjében kerülnek kiállításra úgy, hogy az árverésvezető a sorra kerülő tárgy katalógusszámát valamint kikiáltási árát élő szóval kihirdeti, mire a venni szándékozók tárcsa feltartásával teszik meg ajánlatukat. Árverezni kizárólag az aukció megkezdése előtt, név és lakcím szerint regisztrálva, licitáló tárcsával lehet. A vevők a tárcsa átvételével, mint ráutaló magatartással kifejezik, hogy az árverési feltételeket magukra nézve kötelezően fogadják el.
   

 2.  A tárgy tulajdonjogát az árvereztetőtől leütéssel az az árverési vevő szerzi meg, aki a legnagyobb árajánlatot teszi, kivéve, ha a katalógusban jelzett VÉDETT tárgy esetében a 2001. évi LXIV. tv-ben biztosított elővásárlási jogát a magyar állam érvényesíti.
   

 3. Az Intézet mint kereskedelmi képviselő az árvereztető (megbízó) nevében és képviseletében, annak teljeskörű meghatalmazása alapján jár el, e meghatalmazás alapján jogosult az aukció során legmagasabb vételárat kínáló vevővel az adás-vételi szerződés megkötésére és a vételár átvételére.
  Az Intézet fenntartja a jogot, hogy a katalógusban szereplő egyes tételek árverezését mellőzze.

  Licitlépcső emelkedés
  20.000 Ft alatt 1.000 Ft
  20.000 Ft és 50.000 Ft között 2.000 Ft
  50.000 Ft és 100.000 Ft között 5.000 Ft
  100.000 Ft és 200.000 Ft között 10.000 Ft
  200.000 Ft és 500.000 Ft között 20.000 Ft
  500.000 Ft és 1.000.000 Ft között 50.000 Ft
  1.000.000 Ft és 2.000.000 Ft között 100.000 Ft
  2.000.000 Ft és 5.000.000 Ft között 200.000 Ft
  stb.
   

 4. A vevő a leütési ár 20%-át foglalóként az árverése készpénzben azonnal tartozik kifizetni. Amennyiben a teljes vételár egy összegben az árverésen kifizetésre kerül, úgy a tárgy a helyszínen átvehető. A kereskedelmi képviselő biztosítja annak lehetőségét, hogy az árverezési vevő a foglalót meghaladó vételárrészt az árverés időpontjától számított 14 napon belül egyenlítse ki. A vételárba a foglaló összege – határidőben történő teljesítés esetén – beleszámít. Amennyiben az árverési vevő a megadott határidőig az árvereztetőnél a teljes vételárat nem rendezi, úgy ez esetben a kereskedelmi képviselő az árverési vevő ajánlatát érvénytelennek tekinti. Ebben az esetben a vevő általadott foglaló részére nem jár vissza.
   

 5. A vevő a kereskedelmi képviselő részére közvetítői díjat nem tartozik fizetni.
   

 6. A vevő a vételár kiegyenlítését követően köteles gondoskodni a megvett tárgy elszállításáról saját költségére és felelősségére. Ennek elmulasztása esetén a kereskedelmi képviselő nem felel a tárgy sérüléséért, és az árverést követő 15. naptól a vételárra számított havi 5% tartozási díjat számol fel. Amennyiben az árverési vevő az árverést követően felszólítás ellenére a megbízási tárgyat nem szállítja el, úgy ez esetben 6 hónap elteltével a kereskedelmi képviselő a tárgyat szabadon értékesíti – a költségei levonását követően – a fennmaradt összeget pedig a vevő javára letétként őrzi.
   

 7. Tilos mindenféle összebeszélés vagy vállalkozás, amely arra irányul, hogy harmadik felet szerfelett magas vételár kínálatára rávegyen és így megkárosítson.
   

 8. Az árverés előtti kiállításon minden tárgy megtekinthető. A tárgyak szavatosság nélkül, minden hibájukkal és hiányosságukkal együtt abban az állapotban kerülnek eladásra, melyben az árverés idején vannak. A katalógusban szereplő leírások és illusztrációk kizárólag azonosításul szolgálnak, így a vevőknek saját maguknak kell – az árverést megelőzően – az árverési tételek állapotáról és arról, hogy azok megfelelnek-e a katalógus leírásának. A leütés után kifogásnak, vagy felszólamlásnak nincs helye, kivéve, ha a tárgy hamis – bár katalógusban eredetinek van feltüntetve. Ebben az esetben az árverési vevő írásban, a tárgy származásával, vagy eredetiségével kapcsolatban felmerülő első kételytől számított 3 hónapon belül, de legkésőbb az árverés napjától számított 5 éven belül felszólamlással élhet. Az Intézet vállalja, hogy az adás-vételi szerződés megkötésétől számított 5 éven belül a felszólamlótól az értékesített tárgyat a leütési ár, valamint az árverési közvetítői díj összegének ellenében visszaveszi, amennyiben arról független igazságügyi szakértő megállapítja, hogy nem eredeti.
   

 9. Az eladásra kerülő tárgyak kikiáltási ár alatt nem vásárolhatók meg.
   

 10. Amennyiben az árverési vevő személyesen nem kíván részt venni az árverésen, úgy az általa adott vételi megbízás alapján helyette az Intézet – a megbízásnak megfelelően – teszi meg a vételi ajánlatokat. Kérjük, hogy vételi megbízásaikat az árverést megelőzően 24 órával eljuttatni szíveskedjenek. A vételi megbízás elfogadásához 20% előleg befizetése szükséges, amely sikertelen licitálás esetén visszajár. Ha a vételi megbízás sikeres, az előleg teljes összegét foglalónak kelltekinteni, egyebekben pedig a személyesen jelenlévő vevőre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Ha ugyanarra a tételre harmadik személy magasabb összegű megbízást ad, vagy az árverési vevők magasabb vételi ajánlatot tesznek, a távollévő árverési vevő az árverés után az előleget minden levonás nélkül visszakapja.
   

 11. Lehetőség van telefonon (a regisztrációban megjelölt alkalmazásokon) keresztüli árverezésre is. Azonos összegű vételi megbízás esetén a korábban érkező vételi megbízást részesítjük előnyben.
   

 12. A szállítás költségei a vevőt terhelik.
   

 13. Az árverési katalógusban „VÉDETT” jelzéssel szereplő tárgyakat Magyarországról kivinni nem lehet. A „VÉDETT” jelzésű tárgyak mindenkori tulajdonosait a múzeumok nyilvántartásba veszik, a tulajdonosváltozás kötelezően bejelentendő.
   

 14. A kulturális javak külföldre viteléről a 2001. évi LXIV. törvény rendelkezik. A kulturális javak véglegesek csak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyével vihetők ki az országból.
   

 15. Az árverés végén az el nem kelt tárgyak újraárverezését lehet kérni a kereskedelmi képviselőtől.

Kontakt:
• Godot Kortárs Művészeti Intézet
• +36 30 941 6966
• godotica@gmail.com
• www.gica.hu